Необходими продукти :
- 5 яйца
- 200 гр. захар
- 80 гр. брашно
- 80 гр. царевично нишесте
- 50 гр. горчиво какао
- 10 гр. баакпулвер
- 1 пакетче ванилия
За крема:
- 400 гр. сирене Филаделфия
- 200 мл. прясна течна животинска сметана / при липса - обикновена сладкарска/
- 80 - 100 гр. пудра захар
- евентуално някакъв аромат / тортата е достатъчно ароматна от прасковите /
Още :
- консерва сиропирани праскови / компот/
- бишкоти савоярди
- желатин / използвах готов микс за торти/
Яйцата и захарта се разбиват продължително до светъл и много обемен крем. Постепено се прибавят брашното, нишестето, какаото, ванилията и баакпулвера / хубаво е да бъдат пресяти/ и с шпатула или с тел се обърква много добре до гладко / да няма топчета/ с движения отдолу нагоре.
Получената гладка смес се изпича в намаслена и набрашнена или покрита с хартия за печене форма / D 26 см/ наведнъж и след това се разрязва или както направих аз в случая - разделена на две равни части , в загрята фурна между 170 - 180 гр. за около 20 - 25 минути / след 20 мин. се проверява за готовност с клечка./
Сиренето, сметаната и пудрата захар се разбиват наведнъж с миксер до гъст, гладък крем , който се охлажда добре.
В поднос се слага първият блат и се сиропира със сиропа на прасковите. Намазва се с 1 / 2 от крема и се поръсва с нарязани на дребно праскови.
Покрива се с другия блат, който също се сиропира и намазва с останалия крем. Декорира се с прасковите,
които след това се желират / покриват / с желатинова глазура / Моята е готова смес./.
Няма коментари:
Публикуване на коментар