Необходими продукти:
- 250 гр. паста люмакони ригате
- 250 гр. сурова надница
- 200 гр. гъби
- 1 чаша бяло вино
- сос Бешамел
- 50 гр. настърган пармезан
- 1 малка глава лук
- стръкчета пресен магданоз
- зехтин
Лукът се нарязва на дребно и задушава за кратко в малко зехтин. Прибавя се наденицата, обелена и раздробена. Задушава се, докато си смени цвета. Налива се виното и като поизкипи, се добавят гъбите, нарязани на тънки филийки. Готви се около 10 минути, след което се изключва и се прибавят една част от настъргания пармезан и магданозът.
Охьовите се сваряват по указания на опаковката, но "ал денте " , след което се отцеждат и поливат със зехтин, за да не залепнат едни за други. Прехвърлят се във форма за печене , намазана със зехтин и покрита с една част от соса. Пълнят се със плънката и покриват с останалия Бешамел. Поръсват се с пармезан и се запичат, като в началото е хубаво да се покрият с кухненско фолио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар