По идея, видяна в кулинарните групи във фейсбук.
Иде реч за изключително вкусен, въздушен и мазен тутманик без месене, ухаещ невероятно на масло и сирене :). Всъщност е класическата милинка / сиренка/ от някогашните закусвални :).
Необходими продукти:
- 600 - 700 гр. брашно
- 200 мл. топло прясно мляко
- 200 мл. топла вода
- 20 гр. прясна мая
- 3 яйца / единият жълтък е за намазване /
- 1 супена лъжица захар
- 1 равна супена лъжица сол
- 100 гр. масло аз, но от фейсбук останах с впечатлението, че оригиналната рецепта е със свинска мас
- 250 гр. сирене
Маята се разтваря със захарта в топлите прясно мялко и вода и се оставя за кратко да се активира. Прибавят се яйцата, солта и брашното и се забърква рядко тесто / гъста каша/ , което се покрива и оставя на топло да се удвои.
Втасало тестото се прехвърля в добре намаслена форма за печене и се покрива равномерно с натрошено сирене и маслото на малки парчета. Намазва се внимателно / напръсква с пръсти/ с размит с вода жълтък и се пече в незагрята фурна в началото на 180 , а към края на 190 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар