Рецептата е основно все тази . Разликата е единствено във вкуса.
Необходими продукти:
- 350 гр. какаови бисквити / или не какаови , като им се добави 40 - 50 гр. горчиво какао/
- 150 гр. разтопено масло
- 2 супени лъжици мед
- 600 гр. сирене Филаделфия
- 200 гр. пудра захар
- 300 мл. прясна течна животинска метана / при липса - обикновена сладкарска/
- 1 сочен портокал био
- 10 гр. желатин
Бисквитите се смилат в блендера, след което в купа се смесват с разтопеното масло, какаото / ако не са какаови/ и меда. Объркват се хубаво до еднородна смес, която се прехвърля на дъното на форма / D - 26 см./ с отварящ се ринг и се заглажда добре. Прибира се междувременно в хладилник.
През това време желатинът/ на листчета/ се накисва в студена вида за около 10 минути. Сиренето се разбърква с пудрата захар, настърганата кора и сока на портокала. Сметаната се разбива, като една малка част се заделя и се загрява на котлона само до затопляне, след което в нея се разтваря отцеденият / изстискан / от водата желатин. Прибавя се към сместа със сиренето и се разбърква добре. Накрая се добавя и разбитата сметана. Обърква се и полученият крем се изсипва във формата върху блата от бисквити.
Прибира се в хладилник да се охлади добре / стегне/ , дори и за едно денонощие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар