koleda

koleda

неделя, 1 февруари 2015 г.

Паста кастелани с чушки и куркума







                  Необходими продукти :

  • 300 гр. кастелани / или друга къса паста/ 
  • 3 - 4 оранжеви и червени пресни чушки
  • 2 - 3 скилидки чесън 
  • пресен магданоз
  • 2 равни чаени лъжички куркума / или според вкуса - повече или по - малко/ 
  • зехтин 
  • настърган пармезан 

                  Пастата се сварява по указания на опаковката, но при всички случай " ал денте " , след което се отцежда. 
                  В голям тиган или плоска широка тенджера в зехтин със сол се задушават чушките и чесъна, нарязани. Поръсват се с куркумата, наливат им се 2 ч. чаши гореща вода и се готвят до пълно омекване. Ако е нужно, се долива още вода. Готов сосът се намачква / пасира/ , като една част от чушките се оставят цели. 
                  Отцедената паста се прибавя към соса, поръсва се с магданоз и се разбърква. 
                  При сервирането по желание се поръсва с настърган пармезан. 

2 коментара: