Необходими продукти :
- 300 гр. кастелани / или друга къса паста/
- 3 - 4 оранжеви и червени пресни чушки
- 2 - 3 скилидки чесън
- пресен магданоз
- 2 равни чаени лъжички куркума / или според вкуса - повече или по - малко/
- зехтин
- настърган пармезан
Пастата се сварява по указания на опаковката, но при всички случай " ал денте " , след което се отцежда.
В голям тиган или плоска широка тенджера в зехтин със сол се задушават чушките и чесъна, нарязани. Поръсват се с куркумата, наливат им се 2 ч. чаши гореща вода и се готвят до пълно омекване. Ако е нужно, се долива още вода. Готов сосът се намачква / пасира/ , като една част от чушките се оставят цели.
Отцедената паста се прибавя към соса, поръсва се с магданоз и се разбърква.
При сервирането по желание се поръсва с настърган пармезан.
Разкошни!
ОтговорИзтриванеДа, апетитни!
ИзтриванеБлагодаря, Радост!