koleda

koleda

четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Пилешки бутчета с портокал






                Необходими продукти :

  • 1 - 1, 20 кг. пилешки бутчета
  • 5 сочни портокала био
  • 3 супени лъжици светъл оцет или кафена чашка бяло вино 
  • 1 супена лъжица мед
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • 2 - 3 моркова
  • зехтин
  • стръкчета пресен розмарин
  • червен пипер


               Бутчетата се измиват, подсушават и слагат в марина, приготвена от сока на три портокала, бялото вино / оцета/ , меда, чесъна / пресован или нарязан на дребно/, розмарина, червения пипер, зехтин и сол. Прибират се в хладилник за няколко часа. 
                Мариновани, заедно с марината, се прехвърлят във форма за печене. Прибавят се морковите, нарязани на колелца и останалите два портокала на тънки филийки. Налива им се чаша гореща вода и се запичат, като от време на време се поливат отгоре с лъжица от сосчето. 

1 коментар: