Необходими продукти :
- 1 - 1, 20 кг. пилешки бутчета
- 5 сочни портокала био
- 3 супени лъжици светъл оцет или кафена чашка бяло вино
- 1 супена лъжица мед
- 2 - 3 скилидки чесън
- 2 - 3 моркова
- зехтин
- стръкчета пресен розмарин
- червен пипер
Бутчетата се измиват, подсушават и слагат в марина, приготвена от сока на три портокала, бялото вино / оцета/ , меда, чесъна / пресован или нарязан на дребно/, розмарина, червения пипер, зехтин и сол. Прибират се в хладилник за няколко часа.
Мариновани, заедно с марината, се прехвърлят във форма за печене. Прибавят се морковите, нарязани на колелца и останалите два портокала на тънки филийки. Налива им се чаша гореща вода и се запичат, като от време на време се поливат отгоре с лъжица от сосчето.
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване