Необходимите продукти:
- 2 бр. пилешки гърди
- 3 средно големи чушки / от месестите/
- 2 гл. лук
- 2 - 3 скилидки чесън
- балсамов оцет
- 2 - 3 супени лъжици доматено пюре
- зехтин
- стръкче - две розмарин, риган...
Начин на приготвяне:
Пишешките гърди и чушките се нарязват на ивички, лукът на полумесеци, чесънът на дребно. В подходящ широк тиган зеленчуците се поливат обилно със зехтин, посоляват се и се оставят да се задушават. Когато поомекнат и им изври течността, се налива чаша гореща вода и като поизври тя , се добавя месото с подправките и още малко сол. Почти веднага се налива още водичка и се задушава под капак. Някъде към края се прибавя и доматеното пюре, а много малко преди да се отстрани от котлона се добавят и капки балсамов оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар