Идеята да сготвя тези така апетитни наденички взех от Чичета . Аз сама нямаше да се сетя да ги приготвя и по този начин :).
Необходими продукти:
- 8 сурови наденички / около 600 гр. /
- консерва белени домати
- 1 голяма глава лук
- 2 - 3 моркова
- стръкчета розмарин и листенце - две дафинов лист
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Наденичките се задушават в малко олио в подходящ широк тиган или плоска тенджера под капак и се изкарват в отделен съд.
В същата мазнина се бланшират нарязаните лук и моркови с подправките.
Прибавят се доматите с щипка захар и чаша гореща вода. Готви се, докато се посгъсти.
Наденичките се връщат при соса и с тях се доварява на слаб котлон до готовност, т.е. до желаната гъстота на соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар