koleda

koleda

сряда, 7 май 2014 г.

Наденички по ловджииски




              Идеята да сготвя тези така апетитни наденички взех от Чичета . Аз сама нямаше да се сетя да ги приготвя и по този начин :).

               Необходими продукти:

  • 8 сурови наденички / около 600 гр. /
  • консерва белени домати
  • 1 голяма глава лук
  • 2 - 3 моркова
  • стръкчета розмарин и листенце - две дафинов лист
  • сол, черен пипер

               Начин на приготвяне:

               Наденичките се задушават в малко олио в подходящ широк тиган или плоска тенджера под капак и се изкарват в отделен съд. 
               В същата мазнина се бланшират нарязаните лук и моркови с подправките. 
               Прибавят се доматите с щипка захар и чаша гореща вода. Готви се, докато се посгъсти. 
               Наденичките се връщат при соса и с тях се доварява на слаб котлон до готовност, т.е. до желаната гъстота на соса. 

            


         

Няма коментари:

Публикуване на коментар