koleda

koleda

вторник, 13 май 2014 г.

Майонеза " Провансал"





                Отдавна се каня да я опиша, а и защото напоследък я приготвям доста често-;).
                Рецептата за нея видях в блога на Зиче   и няма да й изневеря никога -;)). Невероятна е! Лесна, бърза и много успешна!

                 Необходими са:

  • 400 гр. олио
  • 1 прясно яйце
  • 2 супени лъжици оцет
  • 0, 5 чаена лъжица горчица
  • 0, 5 чаена лъжица сол
  • 0, 5 чаена лъжица захар
  • 1 супена лъжица студена вода
           
                Продуктите се слагат в чашката на пасатора, а той се спуска на дъното и се включва. Когато сместа започне да побелява, пасаторът започва се вдига много бавно нагоре. Същото  движение се повтаря още 1 - 2 пъти, ако евентуално е останало малко неусвоено олио по краищата. 

2 коментара:

  1. Благодаря за доверието Николинче!!!Радвам се ,че ви е харесала и на нас така аз вече майонеза не купувам:)
    Твоята е станала невероятна!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Зиче, с извинение за закъснелия отговор, но нямах възможност да ти отговоря по - рано!
      Аз ти благодаря за рецептата много! Най - успешната!
      Весело лято!
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване