Необходимите продукти:
- 1 кг. свински ребра
- 4 равни супени лъжици мед
- 3 супени лъжици соев сос
- сока на половин лимон
- 1 лъжичка канела
- 1 лъжичка настърган джинджифил
- 2 шепи стафиди
- бучка масло
Начин на приготвяне :
Три лъжици мед се смесват със соевия сос, лимоновия сок, джинджифила и канелата.
Ребрата се измиват, подсушават и в купа се покриват / овалват / с медената смес. Прибират се в хладилник за няколко часа.
Готови мариновани се прехвърлят в керамична тавичка заедно с марината и се запичат в началото на 180 и към края на 200 гр.
Стафидите се накисват във вода за кратко да омекнат. След това се карамелизират за кратко в тиган с 1 лъжица мед и маслото / слагат се заедно/ и с тях се гарнират готовите ребра.
Няма коментари:
Публикуване на коментар