koleda

koleda

петък, 9 май 2014 г.

Глазирани свински ребра с мед





                 Необходимите продукти:

  • 1 кг. свински ребра
  • 4 равни супени лъжици мед
  • 3 супени лъжици соев сос
  • сока на половин лимон 
  • 1 лъжичка канела
  • 1 лъжичка настърган джинджифил
  • 2 шепи стафиди 
  • бучка масло

                 Начин на приготвяне : 

                 Три лъжици мед се смесват със соевия сос, лимоновия сок, джинджифила и канелата. 
                 Ребрата се измиват, подсушават и в купа се покриват / овалват / с медената смес. Прибират се в хладилник за няколко часа. 
                 Готови мариновани се прехвърлят в керамична тавичка заедно с марината и се запичат в началото на 180 и към края на 200 гр. 
                 Стафидите се накисват във вода за кратко да омекнат. След това се карамелизират за кратко в тиган с 1 лъжица мед и маслото / слагат се заедно/ и с тях се гарнират готовите ребра. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар