koleda

koleda

сряда, 7 май 2014 г.

Дип от патладжан




            Необходими продукти:

  • 2 средно големи патладжана 
  • 4 супени лъжици майонеза
  • 3 супени лъжици пасирана извара / рикота/
  • 2 скилидки чесън 
  • няколко стръка пресен магданоз
  • сол на вкус

          Начин на приготвяне: 

          Патладжанът се измива и почиства от дръжките. Надупчват се с вилица и се пече в тава, покрита с хартия за печене на 200 - 220 гр. , докато омекне добре и коричката започне да се отделя. Обелва се. В кухненския робот се смесва с останалите продукти и се смила.
          По желание при сервирането се гарнира със зехтин, сусамови семена, магданоз...
     

Няма коментари:

Публикуване на коментар