koleda
вторник, 6 май 2014 г.
Празнична пита
Всъщност тя си е обикновена питка, която впредвид днешния голям празник Георгьовден в последния момент набедих за празнична-;)).
Замесването е по тази рецепта , а вече самото оформяне съм научила преди време тук / обяснено в снимки стъпа по стъпка/ , като за разточването употребих 60 - 70 гр. разтопено масло.
Оформена я оставих да втасва не повече от половин час, т.е. колкото да се отпусне, след което я намазах с размит с капки прясно мляко жълтък и я изпекох в незагрята фурна на 160 - 180 градуса.
Хубав ден Великден, дваж по - хубав - Гергьовден!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар