Необходими са :
- 4 тиквички
- 150 гр. варено прошуто / шунка/
- 100 гр. моцарела
- 1 яйце
- 1 - 2 супени лъжици настърган пармезан/ изобщо не е задължителен; просто имам навика да го слагам на почти всичко/
- галета за поръсване
- 2 скилидки чесън
- черен пипер, сол на вкус
- зехтин
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват и се разрязват на две по дължина. С помоща на малка лъжичка им се отделя вътрешността, която се нарязва на ситно и в купа се смесва и обърква с нарязаното също на дребно прошуто, пармезанът, яйцето, чесънът / пресован или нарязан на дребно/, сол на вкус и черен пипер. Получените вече лодки се пълнят със сместа и се поръсват с галета. Редят се в добре намазана със зехтин тавичка, в която се налива вода / около пол. пръст/ и се пекат на 200 гр..Към края, т.е. когато течността изври, се покриват с парченца моцарела и се доопичат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар