От името още става ясно, че този десерт съвсем не е укласическо тирамису' , но пък е успешна, много лека също, негова алтернатива-;).
Необходими са :
- 16 бр. бишкоти савоярди
- 250 гр. рикота / пасирана извара/
- 120 гр. сладкарска сметана
- 100 гр. пудра захар
- аромат / в случая - капки ромова есенция/
- ягоди
- горчиво какао за поръсване
- прясно мляко
С помоща на миксер изварата се разбива със захарта до гладък крем, като бъркайки, се добавя и ароматът. Отделно се разбива сметаната и се прибавя и тя. С помоща на дървена лъжица или шпатула се обърква с много внимателни движения отдолу нагоре до обемен, пухкав крем, който се слага в хладилник да се постегне.
Бишкотите се потапят за кратко в прясно мляко и се редят в поднос. Половината от крема се пълни в сладкарски пош и се шприцова върху тях. Гарнира се с нарязани на филийки ягоди. Същото се повтаря още веднъж, като се поръсва с горчиво какао преди последния ред ягоди.
Прибира се в хладилник за около 2 - 3 часа, преди да се консумира.
Прибира се в хладилник за около 2 - 3 часа, преди да се консумира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар