koleda

koleda

вторник, 13 януари 2015 г.

Салата с каталунска цикория





             Тя е зеленчук, изключително богат на минерални соли и витамини / А и С /,  калций и фосфор. Максимално полезна - логично консумирана в суров вид, но също достатъчно и сварена, като е препоръчително да се изпива по чаша от водата , в която е вряла.




              Почисва се от наранените листа, измива се добре и се бланшира във вряща подсолена вода до омекване на стъблата. Отцежда се и понеже е зеленчук с горчив вкус, е хубаво да покисне след това за кратко в студена вода. Така ще пусне част от горчивината си.
             В случая е комбинирана с твърдо сварени яйца и риба тон от консерва, овкусена със  зехтин, нарязан на дребно чесън, лимонов сок и малко сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар