Идеята за тях взех от Ивана . Благодаря й за нея, понеже обичаме вкъщи комбинацията спанак - сирене - яйца , а не ми беше хрумвало до сега да я приготвя и в този уханен вариант:).
Необходимите продукти за 4 гювечета:
- 1 кг. спанак / сварен и отцеден/
- 500 гр. сирене
- 4 яйца
- 20 гр. масло
- зехтин
- сол, едро смлян лютив червен пипер, сухи чесън и магданоз / подправките в случая/
В купа се натрошава сиренето и към него се прибавя свареният и отцеден спанак. Обърква се и се овкусява с подправките и сол / ако и колкото е нужно, впредвид солеността на сиренето/. На дъното на всяко гювече се налива по 1 лъжица зехтин, слага се 1 / 4 от спаначената смес, а отгоре по бучка масло. Запичат се в загрята фурна на 180 гр. за около 30 минути, след което се изваждат и на всяко се счупва по едно яйце. Връщат се във фурната и се доопичат до готовност на яйцата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар