Необходими продукти:
- 4 - 5 вратни пържоли с кост
- 30 гр. масло
- 30 гр. олио
- 1 чаена чаша бяло вино
- брашно
- връзка пресен магданоз
- 1 - 2 скилидки чесън
- шепа сурови ядки / небелени бадеми, орехи, кедрови ядки/
- 1 - 2 супени лъжици пармезан
- зехтин
Магданозът, чесънът, ядките, пармезанът, малко зехтинът и сол на вкус се смилат заедно в блендера. Разрежда се с допълнително зехтин до желаната гъстота.
Месото се измива, подсушава и начуква. Посолява се и се овалва в брашно. Изпържва се за кратко от двете страни в равните части олио и масло. Редуцира се с бялото вино и когато то изкипи и поиизври, се налива една чаена чаша гореща вода или бульон. Готви се под капак на умерен огън до готовност или до желана гъстота на соса.
Готово месото се покрива с пестото и се оставя така за кратко под капак да се смесят ароматите или се овкусява с него направо при сервирането.
Готово месото се покрива с пестото и се оставя така за кратко под капак да се смесят ароматите или се овкусява с него направо при сервирането.
Няма коментари:
Публикуване на коментар