Тестото е все по тази рецепта :
Втасало се разточва и с помоща на форма или чаша се нарязва на кръгли питки. В основата на всяка се слага ароматно масло, предварително приготвено от 100 гр. меко масло / на стайна температура /, връзка пресен магданоз, нарязан на дребно и 2 - 3 скилидки пресован или също нарязан на дребно чесън.
Прегъват се на две, без да се притискат по краищата и се редят в намаслена форма за печене във форма на роза.
Така получената роза се оставя за около половин час да повтаса / отпусне/, след което се маже с размит с капки прясно мляко или олио жълтък.
Пече се в незагрята фурна на 180 градуса.
Nikolina,
ОтговорИзтриванеTazi pitka izglezhda i zvuchi chudesno! Opredeleno shte ia provbame i nie! :) Blagodaria bezkraino za receptata!
Здравей, Надя / ако позволиш вече на " ти" /!
ИзтриванеИ аз ти благодаря много за вниманието!
Да, питката е много вкусна и най - вече , заради комбинацията чесън и магданоз :).
Опитай и ще чакам да споделиш и за нея :).
Поздрави!