koleda

koleda

петък, 23 януари 2015 г.

Манголд с домати и пармезан на фурна




               Полулярна италианска гарнитура / манголдът по принцип/,  много на почит и у нас :).

               Необходими продукти:

  • 1 бр. манголд
  • 250 гр. домати 
  • 1 - 2 скилидки чесън 
  • настърган пармезан
  • зехтин
   
                Зеленчукът се се почиства от наранените листа, измива и нарязва, разделяйки стъблата от зелената част. Бланшира се до омекване във вряща подсолена вода, като първо се слага бялата част / стъблата / и към края листата. Отцежда се и се прехвърля в намазана добре със зехтин форма за печене. Покрива се с доматите , добавя се и чесънът. Поръсва се обилно с пармезан, полива се със зехтин и се запича. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар