По савоярдски / херцогство Савой - древно управление, намиращо се на територията на провинция Пиамонт, Северна Италия/ е всъщност огретенът, който си знаем, но без яйца и с отлежало разтегливо сирене, вместо бяло саламурено.
Рецептата - видяна за първи път в популярно италианско предаване.
Необходими продукти:
- 1 кг. картофи
- 200 гр. сирене Фонтина в случая / или Грюйер, български кашкавал.../
- 80 гр. масло
- 250 мл прясно мляко
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода, само докато омекнат леко, след което се нарязват на сравнително тънки шайби. Редят се в тава, намазана леко със зехтин. Поръсват се със сиренето, нарязано на кубчета и маслото на парчета. Поливат се с прясното мляко и се запичат до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар