Необходими продукти:
- 1 малка прясна къдрева зелка
- 500 гр. сурова наденица
- 250 гр. ориз
- 1 глава лук
- 1 морков
- малка връзка песен магданоз
- половин чаша бяло вино
- 600 мл бульон или гореща вода
- зехтин
Морковът и лукът се нарязват на дребно и се задушават за кратко в зехтин. Наденицата се обелва, нарязва / начупва/ на малки парчета и се добавя към зеленчуците. Щом си смени цвета, се прибавя и нарязаното зеле. Когато течността на зелето се изпари, се добавя и оризът. Бланшира се за кратко. Контролира се за сол. Налива се виното. Изчаква се да изкипи и се прибавя бульона или горещата вода. Готви се на умерен огън , като към края се поръсва с нарязания на дребно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар