koleda

koleda

събота, 3 януари 2015 г.

Ризото с прясно зеле и сурова наденица






                  Необходими продукти:

  • 1 малка прясна къдрева зелка 
  • 500 гр. сурова наденица
  • 250 гр. ориз
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • малка връзка песен магданоз
  • половин чаша бяло вино
  • 600 мл бульон или гореща вода 
  • зехтин 

                 Морковът и лукът се нарязват на дребно и се задушават за кратко в зехтин. Наденицата се обелва, нарязва / начупва/ на малки парчета и се добавя към зеленчуците. Щом  си смени цвета, се прибавя и нарязаното зеле. Когато течността на зелето се изпари, се добавя и оризът. Бланшира се за кратко. Контролира се за сол. Налива се виното. Изчаква се да изкипи и се прибавя бульона или горещата вода. Готви се на умерен огън , като към края се поръсва с нарязания на дребно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар