Необходими продукти:
- 600 - 700 гр. свинско контрафиле
- 2 - 3 големи глави бял лук
- 2 равни супени лъжици захар
- 1 супена лъжица светъл оцет
- 2 - 3 супени лъжици балсамов оцет
- зехтин
- натурално нишесте
- зехтин
- сол, черен пипер на зърна...
Парчето месо се нарязва на тънки карета, които се измиват, подсушават с кухненска хартия, начукват, посоляват и овалват в нишесте.
В плоска широка тенджера в зехтин се задушава лукът, нарязан на полумесеци и посолен леко, след което се изкарва с помоща на решетъчната лъжица и в същата мазнина се изпържва месото за кратко от двете страни.
Лукът отново се връща в тенджерата и се налива чаша вода, в която са разтворени предварително захарта и светлия оцет.
Обърква се и се оставя да ври под капак на много слаб огън до готовност, като малко преди края се полива с балсамовия оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар