koleda

koleda

неделя, 25 януари 2015 г.

Свинско контрафиле с лук в сладко - кисел сос






              Необходими продукти:

  • 600 - 700 гр. свинско контрафиле
  • 2 - 3 големи глави бял лук
  • 2 равни супени лъжици захар
  • 1 супена лъжица светъл оцет
  • 2 - 3 супени лъжици балсамов оцет
  • зехтин
  • натурално нишесте 
  • зехтин
  • сол, черен пипер на зърна...

             Парчето месо се нарязва на тънки карета, които се измиват, подсушават с кухненска хартия, начукват, посоляват и овалват в нишесте. 
             В плоска широка тенджера в зехтин се задушава лукът, нарязан на полумесеци и посолен леко, след което се изкарва с помоща на решетъчната лъжица и в същата мазнина се изпържва месото за кратко от двете страни. 
             Лукът отново се връща в тенджерата и се налива чаша вода, в която са разтворени предварително захарта и светлия оцет. 
             Обърква се и се оставя да ври под капак на много слаб огън до готовност, като малко преди края се полива с балсамовия оцет. 
             
             
               
              
             

Няма коментари:

Публикуване на коментар