koleda

koleda

понеделник, 14 април 2014 г.

Зелен фасул със сусам



         
            По идея на Джина - готвачка в детската градинка на малката ми дъщеря-;).
            За тази много апетитна гарнитура или топла салата са необходими :

  • 500 гр. пресен зелен фасул
  • 3 супени лъжици сусамови семена
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • сол
  • зехтин

            Приготвя се така:

           Зеленият фасул се бланшира в подсолена вряща вода. Семената се запичат за много кратко в сух тиган. Чесънът, нарязан на дребно , се задушава в малко зехтин, след което се добавя и отцеденият фасул. Позапържва се. Прибавят се и семената, обърква се и ако е нужно, се посолява и почти веднага се отстранява от котлона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар