koleda

koleda

сряда, 30 април 2014 г.

Марокански пури



                 Идеята за тях видях тук:

                 Необходими продукти:

  • 10 листа готови кори за баница
  • 400 гр. телешка кайма
  • 2 яйца
  • 1 гл. лук
  • малко парче джинджифил 
  • стръкчета пресен магданоз
  • канела, черен пипер, сол
  • 2 - 3 супени лъжици зехтин
  • 50 гр. масло / около/

                Начин на приготвяне: 


                Лукът се нарязва на дребно и се задушава в  зехтина. Прибавя се каймата . Овкусявава се със сол и черен пипер. Изпържва се до трохи, като по средата се добавят една чаена лъжичка канела и обеленият и настърган джинджифил. Яйцата се разбиват и изсипват при изпържената вече кайма, бъркайки енергично до готовност. Отстранява се от котлона и се поръсва с нарязания на дребно магданоз. Охлажда се.

                Корите по две се режат на три широки ленти и се мажат с разтопеното масло. В основата им се слага по малко го плънката и се завиват внимателно, прибирайки навътре краищата.


              Редят се в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се / по желание/ и се запичат в загрята фурна на 180 гр..

Няма коментари:

Публикуване на коментар