koleda

koleda

вторник, 8 април 2014 г.

Постни сарми от манголд



               Необходими продукти:


  • около 15 листа манголд
  • 250 гр. ориз
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • сол, черен пипер...
  • зехтин

               Начин на приготвяне:

           
               Нарязаните на дребно морков , лук и чесън се задушават в зехтин.  Прибавя се оризът, овкусявава се със солта и подправките и се бланшира за кратко.  Листата се почистват от бялата част, измиват се и се подсушават. Слага им се по лъжица от плънката в основата и внимателно се завиват на сарми, които се редят тясно една до друга в тенджерка, чийто  дъно предварително е покрито с изрязаната бяла част на листата. Налива се водичка и малко зехтин, притиска се с чиния и се сварява на много слаб огън. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар