koleda

koleda

вторник, 12 май 2015 г.

Ризото с пушена сьомга




   
                  Необходими продукти:

  • 250 гр. ориз
  • 200 гр. пушена сьомга
  • 1 малка глава лук
  • 30 гр. масло
  • 100 мл. бяло вино
  • индийско орехче, пресен копър...

                  Маслото се загрява и в него за кратко се задушава лукът, нарязан на дребно. 
                  Добавя се оризът, овкусява се и се бланшира за кратко. 
                  Редуцира се с бялото вино и когато то поизкипи се добавят 750 мл. гореща вода. 
                  Готви се на умерен огън, разбърквайки от време на време, като няколко минути преди да е готов, се прибавя и сьомгата, накъсана на малки парчета. 
                  По желание при сервирането се поръсва с пресен копър. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар