koleda

koleda

събота, 23 май 2015 г.

Паста пеперуди със скариди, патладжан и домати





               Необходими продукти:

  • 250 гр. паста пеперуди или друга
  • 250 гр. коктейлни скариди
  • 1 голям патладжан 
  • 300 гр. домати череша
  • 1 - 2 скилидки чесън 
  • връзка пресен магданоз
  • пол. чаша бяло вино
  • сол, черен пипер...
  • зехтин 

              В широк тиган с чесъна и зехтин се задушава патладжана, нарязан на кубчета. Добавят се и нарязаните домати, а почти веднага след тях и скаридите. Готви се около минута, след което се редуцира с бялото вино и когато то изври , се овкусява със сол и черен пипер и отстранява от котлона. Поръсва се с нарязан на дребно магданоз.
              Пастата се сварява по указания на опаковката, но при всички случаи " ал денте" , след което се оцежда и прехвърля при соса.
              Обърква се добре и се сервира

Няма коментари:

Публикуване на коментар