В идеален вид за мен млечни хлебчета са тези :
Днешните, обаче замесих така, т.е. без мазнина и страхотни пухчета се получиха :) :
Необходими продукти:
- 600 гр. брашно
- 150 мл. топло прясно мляко
- 150 мл. топла вода
- 10 гр. прясна мая
- 1 равна супена лъжица захар
- 2 равни чаени лъжички сол
Маята със захарта се разтваря в равните части мляко и вода. Добавят се солта и брашното на часто, омесвайки до меко и гладко тесто, което се покрива и оставя да втасва, докато поне се удвои.
Втасалото тесто се разделя на 16 равни малки топчета , които се оформят на хлебчета в желаната форма и се редят в тава, покрита с хартия за печене.
Оставят се да втасват и когато почти се удвоят , се поръсват с брашно и изпичат в незагрята фурна на 180 , а в края и на 190 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар