koleda

koleda

вторник, 5 май 2015 г.

Багети с царевично брашно








                 Необходими продукти :

  • 350 гр. бяло брашно
  • 250 гр. царевично брашно
  • 12, 5 гр. прясна мая
  • 300 мл. топло прясно мляко
  • 2 яйца / единият жълтък се отделя за намазване
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица захар
  • 2 чаени лъжици сол
  • 60 - 70 гр. меко масло за намазване

                Маята се разтваря със захарта в топлото мляко и се изчаква за кратко да се активира. Прибавят се останалите съставки, чаревичното брашно, както и бялото на части, омесвайки до меко и сравнително гладко тесто, което се покрива и остава на топло да втасва, докато се удвои. 
                Втасало тестото се разделя на четири части, всяка от които се разточва на тънка правоъгълна кора, която се намазва обилно с меко масло и завива на руло, след което се редят в тава, покрита с хартия за печене. Правят им се леки разрезчета и се намазват с размития с няколко капки прясно мляко или вода жълтък. Оставят се да се поотпуснат. 
                Поръсват се с царевично брашно и се пекат с незагрята фурна на 170 - 180 градуса. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар