koleda
понеделник, 1 декември 2014 г.
Захаросани бадеми
Емблематични за италианския лунапарк, както и за този / предколедно - коледно - новогодишен / период на годината:)).
В широк тиган с незалепващо покритие се слагат равни количества бадеми, захар и вода / в случая - 250 бадеми, 250 захар и 250 вода/ на слаб котлон. Разбърква се от време на време, а дори не е и необходимо. Нужни са около 10 - 15 минути, докато се карамелизира добре, като в този момент е нужно непрекъснато, хубаво разбъркване, вече отмествайки тигана от котлона, за да и докато покрие карамелизираната захар добре, индивидуално бадемите, т.е. докато полепне изцяло по тях. Така в тигана се оставят да изстинат.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар