Необходими продукти:
- 250 гр. паста спагети
- 250 гр. рикота / извара/
- 250 гр. пасирани домати
- 1 - 2 скилидки чесън
- пресен магданоз или босилек
- зехтин
- пармезан за поръсване
Пастата се сварява по указания на опаковката, но при всички случаи " ал денте" .
В широк тиган се слагат да заврят пасираните домати със скилидките чесън и няколко листа пресен магданоз / босилек/ , зехтин, щипка захар и сол на вкус. Когато им изври течността и се сгъстят на сос, се добавя и рикотата / изварата/. Обърква се до гладко и като заври се отстранява от котлона.
Отцедената паста се прехвърля при готовия сос, разбърква се и се сервира, като по желание се поръсва с нарязан на дребно магданоз и настърган пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар