По идея, видяна преди доста време тук , както и изпробвана вече многократно :).
Необходими продукти за форма с диаметър 26 см :
- 350 гр. какаови меки бисквити
- 40 - 50 гр. горчиво какао, ако бисквитите , както е и в случая, не са какаови
- 150 гр. разтопено масло
- 1- 2 супени лъжица мед
- 200 гр. пудра захар
- 600 гр. крема сирене Филаделфия
- 200 гр. натурален шоколад
- 300 гр. течна животинска неподсладена сметана или обикновена сладкарска, но ако е подсладена към сиренето се добавя по - малко захар
- 10 гр. желатин
- още горчиво какао евентуално за поръсване
Бисквитите се смилат в блендера , след което в купа се смесват с разтопеното масло, какаото и меда. Объркват се хубаво до еднородна смес, която се прехвърля на дъното на форма с отлепят се ринг и се заглажда добре. Прибира се хладилник.
През това време сиренето се разбърква с пудрата захар / може и с миксер/ . Шоколадът се разтопява на водна баня и се добавя и той. Обърква се с него. Желатинът се слага в купа със студена вода за около 10 минути. Сметаната се разбива, като една малка част от нея се загрява на котлона и в нея се слага да се разтвори отцеденият от водата желатин. Към сместа със сиренето се добавя първо желатина. Хубаво се разбърква и после се прибавя разбитата сметана. Обърква се и полученият крем се изсипва във формата върху блата от бисквити. Поръсва се с горчиво какао и се прибира в хладилник да се охлади дори за едно денонощие преди да се разреже.
/ В случая, живот и здраве, ще се случи в първия ден на Новата година, а до тогава...Весела Новогодишна нощ! /
Добре дошла, 2015!! Здрава, мирна, благодатна и щастлива!!
/ В случая, живот и здраве, ще се случи в първия ден на Новата година, а до тогава...Весела Новогодишна нощ! /
Добре дошла, 2015!! Здрава, мирна, благодатна и щастлива!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар