Необходими продукти за форма с размери 30 / 20 см :
- 250 гр. кори за лазаня
- 100 гр. варено прошуто / шунка/
- 2 бр. резене
- 750 мл. сос бешамел по тази рецепта
- 30 гр. масло
- пармезан
- зехтин
- сол, черен пипер, индийско орехче...
Резенето се измива, нарязва на тънки филийки и се задушава в маслото. Овкусява се, налива се чаша гореща вода и се готви, докато омекне. Ако е нужно се добавя още малко вода. Другият вариант е, който е и по - лекият, да се бланшира за кратко във вряща подсолена вода.
Дъното на формата за печене се покрива добре с бешамел, след което се редят последователно четири реда кори, между които сос, резене, прошуто, настърган пармезан и капки зехтин, а върху последният ред обилно бешамел и настърган пармезан.
Запича се, като към края се поръсва допълнително с още пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар