koleda

koleda

четвъртък, 18 декември 2014 г.

Лазаня с варено прошуто, резене и бешамел






            Необходими продукти за форма с размери 30 / 20 см :

  • 250 гр. кори за лазаня
  • 100 гр. варено прошуто / шунка/
  • 2 бр. резене
  • 750 мл. сос бешамел по тази рецепта
  • 30 гр. масло
  • пармезан 
  • зехтин
  • сол, черен пипер, индийско орехче...

             Резенето се измива, нарязва на тънки филийки и се задушава в маслото. Овкусява се, налива се чаша гореща вода и се готви, докато омекне. Ако е нужно се добавя още малко вода. Другият вариант е, който е и по - лекият, да се бланшира за кратко във вряща подсолена вода. 
             Дъното на формата за печене се покрива добре с бешамел, след което се редят последователно четири реда кори, между които сос, резене, прошуто, настърган пармезан и капки зехтин, а върху последният ред обилно бешамел и настърган пармезан.


              Запича се, като към края се поръсва допълнително с още пармезан. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар