koleda

koleda

вторник, 2 декември 2014 г.

Свинско филе с ябълки



          Необходими продукти:

  • 500 гр. свинско филе
  • 2 ябълки
  • 2 глави лук
  • 1 - 2 скилидки чесън
  • сол, розмарин, салвия...
  • зехтин
  • 3 - 4 лъжици светъл оцет

          Филето се измива, подсушава и потапя от всички страни в оцета. Овкусява се със сол, скилидки чесън, розмарин, салвия и зехтин и се прибира в хладилник за около 12 часа. 
           В подходящ съд със зехтин се задушава лукът, нарязан на полумесеци. 
           Прибавя се месото с марината и се изпържва за кратко от всички страни. 
           Добавят се ябълките, нарязани на кубчера. Обърква се.
           Налива се гореща вода хубаво да покрие. 
           Готви се под капак на много слаб огън/ 60 - 90 мин./ .    
           Когато поизври трчността, от време на време се отваря и месото се полива отгоре от сосчето, както и се контролира за сол. 
           Готово филето се изкарва и се нарязва на тънки парчета /В случая стана така крехко, че наистина се затруднявах./. 
           Сосът се пасира / ако е много гъст, се разрежда/ и с него се полива нарязаното месо. 

           
           
        

          

Няма коментари:

Публикуване на коментар