Необходими продукти:
- 500 гр. свинско филе
- 2 ябълки
- 2 глави лук
- 1 - 2 скилидки чесън
- сол, розмарин, салвия...
- зехтин
- 3 - 4 лъжици светъл оцет
Филето се измива, подсушава и потапя от всички страни в оцета. Овкусява се със сол, скилидки чесън, розмарин, салвия и зехтин и се прибира в хладилник за около 12 часа.
В подходящ съд със зехтин се задушава лукът, нарязан на полумесеци.
Прибавя се месото с марината и се изпържва за кратко от всички страни.
Добавят се ябълките, нарязани на кубчера. Обърква се.
Налива се гореща вода хубаво да покрие.
Готви се под капак на много слаб огън/ 60 - 90 мин./ .
Когато поизври трчността, от време на време се отваря и месото се полива отгоре от сосчето, както и се контролира за сол.
Готово филето се изкарва и се нарязва на тънки парчета /В случая стана така крехко, че наистина се затруднявах./.
Сосът се пасира / ако е много гъст, се разрежда/ и с него се полива нарязаното месо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар