koleda
събота, 6 декември 2014 г.
Ципура с кора от картофен чипс
Рибата / почистена , измита и подсушена / се овкусява / напълва / със смес от зехтин, сол, нарязан на дребно чесън и подправки / розмарин, дафинов лист, копър и див чесън в случая, а може да са още босилек, мащерка, мента.../ .
Нарязват се на много тънко картофи, които също се овкусяват с една част от ароматната смес и половината от тях се редят във тавичка, леко намазана със зехтин. Върху тях се разпределя рибара, която се покрива с другата половина картофен чипс.
Полива се нежно със зехтин, налива се много малко водичка и се запича, като някъде по средата се добавя и малко бяло вино.
Честит празник Никулден!
Бъдете здрави и благословени всички!
Наздраве за имениците!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар