Необходими продукти:
- 500 мл. течна прясна неподсладена животинска сметана
- 200 мл. прясно мляко
- 150 гр. натурален шоколад
- 100 гр. захар / или малко повече според вкуса/
- 8гр. желатин / на листа/
Желатинът се накъсва за около 10 минути в студена вода. В подходяща тенджерка се смесват сметаната, млякото, захарта и начупеният шоколад и се слагат на котлона / на слаб огън/ да се затоплят, докато шоколадът се разтопи. Не трябва да завира. Добавя се желатинът, изстискан от водата и се разбърква, докато напълно се разтвори. Получената сметанова - шоколадова смес се изсипва внимателно във формички /форма/, предварително намокрени с вода и се слага в хладилник за около поне 6 - 7 часа.
Готова се обръща / позиционира/ върху подходящ поднос , като преди това купичките за много кратко се потапят в гореща вода.
Няма коментари:
Публикуване на коментар