По идея от италианско кулинарно телевизионно предаване.
Необходими продукти:
- 6 фини телешки карета
- 250 гр. сирене маскарпоне
- 3 супени лъжици пасирани домати
- половин чаша червено вино
- 30 гр. масло
- 30 гр. олио
- 1 - 2 скилидки чесън
- брашно
- сол, черен пипер, индийско орехче
Месото се начуква, посолява и овалва в брашно. В подходящ широк тиган или плоска тенджера се загряват равните части масло и олио със скилидките чесън и в тях за кратко от двете страни се изпържват каретата. Редуцира се с виното и когато то изкипи се отстраняват в съд с похлупак, а в тигана се добавят сиренето, пласираните домати и подправките. Разбърква се на много слаб огън съвсем за кратко до хубав гъст крем, към който се връщат обратно пържолите. Изключва се и се остава така минута - две да се смесят добре вкусовете и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар