koleda

koleda

сряда, 17 декември 2014 г.

Телешко каре в розов сос от маскарпоне




              По идея от италианско кулинарно телевизионно предаване.

              Необходими продукти:

  • 6 фини телешки карета 
  • 250 гр. сирене маскарпоне
  • 3 супени лъжици пасирани домати
  • половин чаша червено вино 
  • 30 гр. масло
  • 30 гр. олио
  • 1 - 2 скилидки чесън 
  • брашно
  • сол, черен пипер, индийско орехче

             Месото се начуква, посолява и овалва в брашно. В подходящ широк тиган или плоска тенджера се загряват равните части масло и олио със скилидките чесън и в тях за кратко от двете страни се изпържват каретата. Редуцира се с виното и когато то изкипи се отстраняват в съд с похлупак, а в тигана се добавят сиренето, пласираните домати и подправките. Разбърква се на много слаб огън съвсем за кратко до хубав гъст крем, към който се връщат обратно пържолите. Изключва се и се остава така минута - две да се смесят добре вкусовете и се сервира. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар