koleda

koleda

събота, 20 декември 2014 г.

Маслен пай с яйчен крем и кедрови ядки




                 Или популярната италианска " Бабина торта" / " La torta della nonna "/, казано с други думи :).
 
                 Масленото тесто по тази рецепта :

                 Рецептата за яйчния крем тук  / без да му се добавя сметаната, разбира се / , като дозата в случая е точно двойна.
                 Готов се прехвърля в купа и се охлажда и за да не образува дебела кора при изстиването или се намазва внимателно на повърхността с малка бучка масло , или се покрива с кухненски найлон.



                 И още :

  • 50 гр. кедрови ядки
  • пудра захар за поръсване 
                 Охладеното тесто се разделя на две частие, едната малко по - голяма и същата се разточва на кръгла кора, с която се покрива дъното на форма за печене / за този пай винаги ползвам тази с подвижен ринг/ , както и крайщата.



               Отгоре се разпределя кремът и върху него другата част от тестото, също разточена на кръгла кора. Захващат се добре краищата, поръсва се с кедровите ядки и се изпича в загрята фурна на 180 гр. за около 40 - 45 минути.




                Готов се поръсва с пудра захар и се изчаква добре да се охлади преди да се разреже.

Няма коментари:

Публикуване на коментар