Или популярната италианска " Бабина торта" / " La torta della nonna "/, казано с други думи :).
Масленото тесто по тази рецепта :
Рецептата за яйчния крем тук / без да му се добавя сметаната, разбира се / , като дозата в случая е точно двойна.
Готов се прехвърля в купа и се охлажда и за да не образува дебела кора при изстиването или се намазва внимателно на повърхността с малка бучка масло , или се покрива с кухненски найлон.
И още :
- 50 гр. кедрови ядки
- пудра захар за поръсване
Охладеното тесто се разделя на две частие, едната малко по - голяма и същата се разточва на кръгла кора, с която се покрива дъното на форма за печене / за този пай винаги ползвам тази с подвижен ринг/ , както и крайщата.
Отгоре се разпределя кремът и върху него другата част от тестото, също разточена на кръгла кора. Захващат се добре краищата, поръсва се с кедровите ядки и се изпича в загрята фурна на 180 гр. за около 40 - 45 минути.
Готов се поръсва с пудра захар и се изчаква добре да се охлади преди да се разреже.
Отгоре се разпределя кремът и върху него другата част от тестото, също разточена на кръгла кора. Захващат се добре краищата, поръсва се с кедровите ядки и се изпича в загрята фурна на 180 гр. за около 40 - 45 минути.
Готов се поръсва с пудра захар и се изчаква добре да се охлади преди да се разреже.
Няма коментари:
Публикуване на коментар