koleda

koleda

петък, 12 декември 2014 г.

Картофена пармиджана







             Необходими продукти:

  • 6 - 7 средно големи картофа
  • 100 гр. варено прошуто / шунка/ 
  • 200 гр. сирене моцарела
  • настърган пармезан 
  • сос бешамел / тук , но безглутенов този път - с нишесте, вместо брашно/ 

              Дъното на намазана със зехтин тавичка или форма за печене се покрива равномерно с няколко лъжици бешамел. След което се редят последователно нарязани на много фини шайби посолени картофи, прошуто, моцарела, пармезан и бешамел, като веднъж - дваж между редовете се полива с малко зехтин. Завършва се с картофи, които се покриват много добре с бешамел и поръсват обилно с пармезан и се запича. 

3 коментара:

  1. Отговори
    1. Нали, Вяра?!
      Много е вкусна и за нас вкъщи и често я правя.
      Облизваме си чинийте:).
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Не прочетох никъде на колко градуса се пече и за колко време...

      Изтриване