Необходими продукти:
- 6 - 7 средно големи картофа
- 100 гр. варено прошуто / шунка/
- 200 гр. сирене моцарела
- настърган пармезан
- сос бешамел / тук , но безглутенов този път - с нишесте, вместо брашно/
Дъното на намазана със зехтин тавичка или форма за печене се покрива равномерно с няколко лъжици бешамел. След което се редят последователно нарязани на много фини шайби посолени картофи, прошуто, моцарела, пармезан и бешамел, като веднъж - дваж между редовете се полива с малко зехтин. Завършва се с картофи, които се покриват много добре с бешамел и поръсват обилно с пармезан и се запича.
Много вкусно се получи!
ОтговорИзтриванеНали, Вяра?!
ИзтриванеМного е вкусна и за нас вкъщи и често я правя.
Облизваме си чинийте:).
Поздрави!
Не прочетох никъде на колко градуса се пече и за колко време...
Изтриване