По рецепта, видяна при Илиана .
Необходими продукти:
- 1 и 1/2 чаши брашно / от 240 мл./
- 1 чаша захар
- 1/4 чаша горчиво какао
- 1/3 чаша олио
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка ябълков оцет
- 1 пакетче ванилия
- 1 чаша вода
- може да се сложи и шепа ядки или стафиди
За глазурата:
- 3 супени лъжици вода
- 2 супени лъжици горчиво какао
- 6 супени лъжици захар
- 2 супени лъжици олио
В купа се смесват брашното, захарта, содата, солта, какаото и ванилията. Добавят се водата, оцетът и олиото. Обърква се добре и получената смес се изсипва в намаслена и набрашнена или покрита с хартия за печене продълговата форма с размери 20/30 см.
Пече се в загрята фурна на 180 гр. за около 30 минути.
Продуктите за глазурата се смесват и се слагат на котлона, докато се разтопи захарта и с нея се залива охладеният нарязан сладкиш.
Чудесен е, нали?
ОтговорИзтриванеНищо, че е постен. И аз много го харесвам :)