koleda

koleda

сряда, 18 септември 2013 г.

Многолистни хлебчета/ тутманичета/




                Ако решите да разнообразите с тях , ще са ви необходими:




  • 500 гр. брашно
  • 7 гр. суха или 20 гр. свежа мая
  • 3 яйца / единия жълтък за намазване/
  • 100 гр. хладка вода
  • 100 гр. хладко прясно мляко
  • 60 гр. олио
  • 1 лъжичка мед
  • 1 лъжичка сол
  • 60 - 70 гр. масло
  • 2 - 3 скилидки чесън



               И така, приготвяме ги по следния начин:

               От посочените продукти без маслото и чесъна замесваме гладко и еластично тесто, което остаме на топло да втасва.
                Готовото втасало тесто разделяме на пет питки, които разточваме на тънки правоъгълници.
                Разтопяваме маслото с чесъна, който сме пресовали.
                Налагаме разточените кори една върху друга, като по между им мажем с разтопеното масло. Намазваме и отгоре.
                Режем на квадратни хлебчета, които редим в тавичка и изчакваме да втасат добре.


                Печем на 180- 190 гр. до готовност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар