Ако решите да разнообразите с тях , ще са ви необходими:
- 500 гр. брашно
- 7 гр. суха или 20 гр. свежа мая
- 3 яйца / единия жълтък за намазване/
- 100 гр. хладка вода
- 100 гр. хладко прясно мляко
- 60 гр. олио
- 1 лъжичка мед
- 1 лъжичка сол
- 60 - 70 гр. масло
- 2 - 3 скилидки чесън
И така, приготвяме ги по следния начин:
От посочените продукти без маслото и чесъна замесваме гладко и еластично тесто, което остаме на топло да втасва.
Готовото втасало тесто разделяме на пет питки, които разточваме на тънки правоъгълници.
Разтопяваме маслото с чесъна, който сме пресовали.
Налагаме разточените кори една върху друга, като по между им мажем с разтопеното масло. Намазваме и отгоре.
Режем на квадратни хлебчета, които редим в тавичка и изчакваме да втасат добре.
Печем на 180- 190 гр. до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар