За да си приготвите тази много вкусна паста, са ви необходими:
- 300 гр. паста пенне
- 500 гр. сурова наденица
- 2-3 средно големи тиквички
- 1 домат
- 1 малка глава лук
- пресен босилек
- сол
- зехтин
Приготвя се по следния бърз и лесен начин:
Слагаме пастата да се свари по указания на опаковката/ винаги " ал денте"/.
През това време в дълбок тиган запържвате нарязания на дребно лук до златисто, след което добавяте нарязаната на колелца наденица, за да се позапържи и тя.
Нарязвате тиквичките, прибавяте ги към наденицата и така оставяте на слаб огън, докато се задушат, обърквайки от време на време.
Малко преди да отстраните от котлона , добавяте нарязаните на дребно домат и
босилек.
босилек.
В подходяща купа изсипвате сварената и добре оценена паста, изпържените наденица и тиквички и разбърквате добре преди да поднесете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар