Носи името на града / провинцията/ , на която е част от традиционната кухня - Генуа.
За да си го приготвите, са ви необходими/ количество за 300- 400 гр. паста/:
- връзка пресен босилек/ 100- 150 гр./
- 60 гр. кедрови ядки / аз почти винаги ги заменям с орехи/
- 80 гр. пекорино / отлежало пикантно овче сирене// при липса се заменя с пармезан///
- 2 - 3 малки скилидки чесън
- 150 гр. зехтин
- сол
Приготовление:
Пасирайте или както традицията повелява , скълцайте в хаванче всички продукти наведнъж, като зехтина само добавите постепенно, а солта накрая.
Гарнирайте с него паста, месо, риба или просто намажете филия домашен ароматен хляб и му се насладете! Buon appetito!
Няма коментари:
Публикуване на коментар