koleda

koleda

сряда, 18 септември 2013 г.

Босилеково песто / Дженовезе/

                               

               Носи името на града / провинцията/ , на която е част от традиционната кухня - Генуа.
               За да си го приготвите, са ви необходими/ количество за 300- 400 гр. паста/:

  • връзка пресен босилек/ 100- 150 гр./ 
  • 60 гр. кедрови ядки / аз почти винаги ги заменям с орехи/
  • 80 гр. пекорино / отлежало пикантно овче сирене// при липса се заменя с пармезан///
  • 2 - 3 малки скилидки чесън
  • 150 гр. зехтин 
  • сол
   
            Приготовление:

            Пасирайте или както традицията повелява , скълцайте в хаванче всички продукти наведнъж, като зехтина само добавите постепенно, а солта накрая.
            Гарнирайте с него паста, месо, риба или просто намажете филия домашен ароматен хляб и му се насладете! Buon appetito!






Няма коментари:

Публикуване на коментар