За да си приготвите и вие това ефектно мезе, предястие или основно ястие от пилешко месо, ще са ви необходими:
- 2 бр. пилешки гърди
- 2 - 3 големи чушки
- 1 малка глава лук
- 2 - 3 малки скилидки чесън
- 1/2 чаша бяло вино
- 1 чаша пилешки или зеленчуков бульон
- олио
- зехтин
- масло
- босилек
- сол
- черен пипер
Приготвяте ги по следния начин:
Нарязвате пилешките гърди на филета, които начуквате и овкусявате
със солта и черния пипер.
Подготвяте плънката , изпържвайки в зехтина нарязаните на дребно чушки , лук,чесън и добавяйки на края и босилека.
На всяко филе слагате по малко от плънката и завивате на руло, което след това овивате с кухненски конец или закрепяте с клечки за зъби.
Получените ролета позапържвате в равни части олио и масло и огасяте с чаша бяло вино. В този момент добавяте бульона и така оставяте да поври, докато остане на съвсем лек сос.
Ако сервирате като основно ястие, можете да добавите и гарнитура по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар