koleda

koleda

петък, 20 септември 2013 г.

Чушки ал гратин

                                 


                    За това много популярно и апетитно предястие, а вкъщи и основно ястие са необходими:

  •  2 - 3 големи чушки
  • 1 чаена чаша хлебни трохи/ смлян сух хляб/
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • връзка пресен магданоз или босилек
  • настърган пармезан / факултативно/
  • зехтин 
  • сол

                     Приготвят се по следния начин:


                     Чушките се измиват добре и се нарязват на ивички/ жулиен//при желание вариант е и да се гриловат///.
                      Дъното на подходяща тавичка се намазва леко с зехтин, след което се редят нарязаните чушки.
                      В купичка се смесват хлебните трохи, скълцаните на дребно чесън, магданоз или босилек, пармезана и солта и с тази суха смес се покриват чушките.
                      Поливат се нежно с зехтин и се позапичат.

                      Забележка: В тази рецепта по желание можете да замените чушките успешно с други зеленчуци - домати, тиквички, патладжани, лук ...:









                А това е опитът на Златка Кирякова по тази моя рецепта -;) Злате, благодаря ти за пореден път за невероятното артистично изпълнение, а и затова, че така сляпо се доверяваш винаги на моите рецепти! : 



            Освен това, сега се сещам да напиша , че невероятния фотос - прекрасната кулинарна средиземноморска композиция, който краси началната страница  на блога ми е подарен от Златка-;). Благодаря й и затова! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар