За това много популярно и апетитно предястие, а вкъщи и основно ястие са необходими:
- 2 - 3 големи чушки
- 1 чаена чаша хлебни трохи/ смлян сух хляб/
- 2 - 3 скилидки чесън
- връзка пресен магданоз или босилек
- настърган пармезан / факултативно/
- зехтин
- сол
Приготвят се по следния начин:
Чушките се измиват добре и се нарязват на ивички/ жулиен//при желание вариант е и да се гриловат///.
Дъното на подходяща тавичка се намазва леко с зехтин, след което се редят нарязаните чушки.
В купичка се смесват хлебните трохи, скълцаните на дребно чесън, магданоз или босилек, пармезана и солта и с тази суха смес се покриват чушките.
Поливат се нежно с зехтин и се позапичат.
Забележка: В тази рецепта по желание можете да замените чушките успешно с други зеленчуци - домати, тиквички, патладжани, лук ...:
А това е опитът на Златка Кирякова по тази моя рецепта -;) Злате, благодаря ти за пореден път за невероятното артистично изпълнение, а и затова, че така сляпо се доверяваш винаги на моите рецепти! :
Освен това, сега се сещам да напиша , че невероятния фотос - прекрасната кулинарна средиземноморска композиция, който краси началната страница на блога ми е подарен от Златка-;). Благодаря й и затова!
Няма коментари:
Публикуване на коментар