koleda

koleda

петък, 2 май 2014 г.

Гнезда от паста с артишок и извара




                 Рецепта, видяна преди доста време отново в италианското кулинарно предаване " La prova del cuoco".

                 Необходими продукти:


  • 250 гр. паста /талиателе , папарделе.../
  • 250 гр. пасирана извара / рикота/
  • 3 супени лъжици готварска сметана
  • 50 гр. масло / около/
  • 1 яйце
  • 200 гр. почистен и нарязан на филиики артишок / замразен при мен за по - лесно/
  • настърган пармезан 
  • 1 - 2 скилидки чесън / пресован/
  • сол, черен пипер, друга подправка на вкус

               Начин на приготвяне :

              Пастата се сварява по указания на опаковката и се отцежда. 
              Артишокът се бланшира за кратко в тиган с много малко вода/ подсолена/. 
              Изварата се обърква с яйцето, сметаната, пресования чесън и подправките. Получената смес се прехвърля при отцедената паста и се разбърква добре. 
               С помоща на вилица и лъжица пастата се оформя на гнезда , които се редят в намазана и покрита с парченца масло тава. 
               В основата на всяко гнездо се слагат по 2 - 4 филиики артишок и се поръсват с малко настърган пармезан.

               Отгоре се разпределят равномерно парченца масло или се полива леко със зехтин и се запича. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар