koleda

koleda

събота, 10 май 2014 г.

Пилешки късчета с чушки на тиган




                   Необходимите продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди
  • 3 средно големи чушки / от месестите/ 
  • 2 гл. лук
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • балсамов оцет
  • 2 - 3 супени лъжици доматено пюре
  • зехтин
  • стръкче - две розмарин, риган...


                   Начин на приготвяне: 


                   Пишешките гърди и чушките се нарязват на ивички, лукът на полумесеци, чесънът на дребно. В подходящ широк тиган зеленчуците се поливат обилно със зехтин, посоляват се и се оставят да се задушават. Когато поомекнат и им изври течността,  се налива чаша гореща вода и като поизври тя , се добавя месото с подправките и още малко сол. Почти веднага се налива още водичка и се задушава под капак. Някъде към края се прибавя и доматеното пюре, а много малко преди да се отстрани от котлона се добавят и капки балсамов оцет. 
                    
  

                   

Няма коментари:

Публикуване на коментар