Това е едно елегантно и отварящо апетита предястие, а защо не и засищащо основно ястие. Практично също - от всичко на едно-;). Възможностите тук са много, в случая обаче иде реч за:
- 250 гр. крекери
- 200 гр. масло
- 100 гр. печени лешници
- 750 гр. сирене Филаделфия или друго крема - сирене
- 250 мл. прясна, теча / не трайно консервирана/ животинска сметана
- 2 листчета желатин
- 150 гр. прошуто и още толкова за декорация в случая
- 150 гр. салата валериана за декорация
И така, крекерите и лешниците се смилат, маслото се разтапя и им се добавя. Обърква се и се изсипва във форма за печене с подвижен ринг. С помоща на лъжица се изглажда добре.Прибира се в хладилник, за да се охлади.
През това време в купичка със студена вода се разтваря желанина. Прошутото се смила и в купа се смесва със сиренето. Сметаната се затопля на котлона и се сваля от огъня. Добавя и се желанина и се разбърква до пълното му разтваряне. Изсипва се в купата със сиренето и прошутото и се разбърква добре. С получения крем се покрива вече охладения блат.
Отново се слага в хладилник, за са стегне добре, след което се декорира пожелание -;).
През това време в купичка със студена вода се разтваря желанина. Прошутото се смила и в купа се смесва със сиренето. Сметаната се затопля на котлона и се сваля от огъня. Добавя и се желанина и се разбърква до пълното му разтваряне. Изсипва се в купата със сиренето и прошутото и се разбърква добре. С получения крем се покрива вече охладения блат.
Отново се слага в хладилник, за са стегне добре, след което се декорира пожелание -;).
Няма коментари:
Публикуване на коментар