Те са любима храна на моите деца. С изненада открих преди време, колко е лесно да се приготвят и от тогава им ги предлагам домашни много често.
Необходими продукти / единична доза, а при мен е винаги двойна/:
- 250 гр. смлян сух хляб
- 250 гр. настърган пармезан
- 3 яйца
- настъргано индийско орехче
- черен пипер
- 1, 5 литър бульон / сварен и прецеден/
Начин на приготвяне:
Посочените продукти се омесват и получената смес се събира на топка, която трябва да е сравнително мека, но не леплкава, т.е. при нужда се добавя още малко смлян хляб.
От сместа пасателите се оформят/ пресоват/ с помоща на пресата за картофи. Начините са два - или предварително върху хартия, или направо в сложения да заври бульон.
Готови са почти веднага, т.е. когато изплуват на повърхността.
От сместа пасателите се оформят/ пресоват/ с помоща на пресата за картофи. Начините са два - или предварително върху хартия, или направо в сложения да заври бульон.
Готови са почти веднага, т.е. когато изплуват на повърхността.
Няма коментари:
Публикуване на коментар