Ами, става за закуска, за пикник, защо не и за обяд и за вечеря, а и за празничен бюфет дори-;).
Необходими продукти:
- 500 гр. бяло брашно и още за доомесване
- 300 мл. топла вода
- 20 гр. прясна мая
- 3 - 4 супени лъжици зехтин
- 1 равна лъжица захар
- 1 равна лъжица сол
- фино нарязан колбас / в случая - варено прошуто и унгарски салам/
Начин на приготвяне:
Маята и захарта се разтварят в топлата вода, изчаква се да шупне. Добавят се солта, зехтина и брашното на части, първо обърквайки енергично с пръсти и постепенно омесвайки до меко и гладко тесто. Покрива се и се оставя да втасва, докато се удвои.
Разделя се на две части и всяка се разточва на правоъгълна кора, върху която се редят колбасите.
Навива се на руло, на което се правят леки напречни разрезчета и се маже със зехтин. Оставя се да втаса.
Поръсва се брашно и се пече на 180 - 190 гр. до готовност.
Това е, много вкусен става-;).
Няма коментари:
Публикуване на коментар